Op deze pagina lees je meer over de Satsang en de Stilte Retraites die ik begeleid.

Satsang

Wat is Satsang?

Bij Satsang komen mensen die zich willen herinneren wie en wat ze werkelijk zijn. Dat we in werkelijkheid die Ziel, die Spirit, dat Bewustzijn zijn. Dat het mens-stuk waarvan we denken dat we dat zijn, eigenlijk alleen maar de jas is die onze Spirit draagt.

Om het helder te maken, trek ik deze twee graag uit elkaar: hoe we de dingen zien vanuit het mens-stuk, en hoe we de dingen benaderen vanuit het ziel-stuk. Daar zit een enorm groot verschil tussen.

Uiteindelijk gaan we dan zien dat alles waar we zo naarstig naar verlangen en naar op zoek zijn, er in het ziel-stuk allang is. Dat we steeds maar weer aan het proberen zijn om van alles te proberen te veranderen vanuit ons mens-stuk, maar als we in de ziel gaan zitten, dan is het daar altijd allang. Bijvoorbeeld vertrouwen; we denken dat we vanuit het mens-stuk moeten leren hoe we meer kunnen vertrouwen. Maar als we in de ziel gaan zitten dan is daar altijd al oneindig vertrouwen, en zelfs overgave.

Maar hoe komen we dan in onze ziel? En hoe voelt het als we daar in zitten? Dat is iets wat je bij Satsang ook echt zult ervaren.

Je bent van harte welkom!

Je kunt aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie de data in de agenda

Voor meer info kijk ook eens op mijn andere website www.satsangmetmaria.nl

Stilte Retraites

Tegenwoordig noem ik ze niet meer stilte retraites maar bewustzijn retraites. Omdat we niet de hele dag in de stilte zitten, maar ik ook veel onderwijs geef over het bewustzijn.

Ik geef:

  • Bewustzijn dagen
  • Bewustzijn weekenden
  • 5 daagse Bewustzijn retraites

Wat is een retraite?

Je gaat leren hoe je in je ziel kunt zitten. En tijdens een retraite ga je echt de commitment aan om werkelijk naar binnen te kijken, en te onderzoeken wat de thema's zijn die je er van weerhouden om steeds meer te gaan zijn vanuit je ziel. Ik zal je verschillende methodes leren, waarmee je deze thema's kunt gaan doorzien, en kunt gaan healen. 

In deze setting van een Bewustzijn Retraite, kun je verder komen met jouw stukken op een manier die vaak niet mogelijk is temidden van onze drukke levens.

Ons diepste wezen is een wezen van liefde. Van acceptatie. Van aanschouwen en BewustZijn.

Niet van strijd, conflict, of verzet.

Ons diepste wezen is een wezen van genade, van dansen in de wind, van meegaan met de stroom, van meegaan op de golven van het leven, en je daar niet tegen verzetten. Van ups en downs die samen weer een eenheid vormen, van ja zeggen tegen 'al wat is'!

Van volledige overgave en niet mijn wil geschiede maar Uw wil geschiede. Van dankbaarheid voor alles wat we mee mogen maken,

hier op twee benen rondlopend op deze prachtige wonderlijke planeet, en dat hier geen goed of fout bestaat.

Wat nou als alles precies zo gaat, als het moet of mag gaan? Wat nou als alles precies is, zoals het moet of mag zijn?

Voor ons, om ons te helpen herinneren wie we werkelijk zijn, de oneindige krachtige, liefdevolle en grootse wezens die wij waarlijk zijn.

Geschreven door Maria Henkes, op 4-4-2015 vanuit contact met een Spirit.

Dat herinneren wie we werkelijk zijn, is waar een retraite je bij je kan helpen!

Je bent van harte welkom!

Je kunt aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie de data in de agenda

Voor meer info kijk ook eens op mijn andere website www.satsangmetmaria.nl